BIBLIJSKA KULTURA MIRA

U mozaiku ljudskih pronalazaka od vatre, pluga, kotača, mosta, pisma, knjige i kruha, knjiga uz kruh predstavlja najveće otkriće. Čovjek nije do sada otkrio ništa tako vrijedno i veliko što bi se dalo usporediti s knjigom i kruhom. Knjiga je postala najvećim lječilištem i bolnicom za dušu ljudi. Ali najveća i iznad svih knjiga jest Biblija. Biblija je najveći Božji dar ljudima, koja govori istinu o Bogu i kakva su Božja mjerila za čovjekov život na Zemlji. Ona nam svima govori što moramo činti Bogu. Bibliju je pisalo 40 različitih ljudi u razdoblju od 1600 godina, s početkom od 1513. prije Krista. Sastavljena je od 66 malih knjiga i daleko je najraširenija knjiga, od vremena njemačkog izumitelja tiskarskog stroja Johannesa Gutenberga. Do danas, tiskano je približno 4 milijarde Biblija (cijelih ili dijelova). Biblija ili njezini dijelovi prevedeni su na više od 2100 jezika i dijalekata, a sastoji se od Starog i Novog zavjeta. Samo Novi zavjet pojavio se na 841. jeziku. Već dva tisućljeća kršćanstvo, na čelu s Isusom Kristom, oplemenjuje i nadahnjuje ljudska srca i kao prvi globalni pokret dobrote nalazi se pred novim izazovima nade, strepnje.

Biblijski vrt mira

Radosni smo što možemo Isusu za 2000. rođendan pokloniti prvi Biblijski vrt mira na svijetu. Hrvatski naivni umjetnici oblikovali su 33 drvene skulpture osoba iz Starog i Novog zavjeta, a mi ostali posadili smo 33 crnogorične biljke kao simbol Isusovog zemaljskog života. Neka mali Isus bude naše nadahnuće i naš uzor te da uoči l. siječnja, Međunarodnog dana svjetskog mira, poručimo svijetu da jedinstvom malih učinimo svijet velikim.

Biblijski vrt mira na Kalniku želi pripomoći razvoju senzibiliteta mladih za vizualno i likovno te njihovu odgoju kroz umjetnost.

Najveća svrha i smisao izgradnje, osnivanja i postojanja Biblijskog vrta mira je nesvakidašnji pokušaj za jedinstven način odgajanja mladih na temeljima kršćanske civilizacije.

Sretni smi i ponosni što smo završili l. fazu izgradnje Biblijskog vrta mira i u idućim godinama spremamo niz iznenađenja i sadržaja, tako nam Bog pomogao.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da realiziramo jednu nesvakidašnju ideju, a najviše se zahvaljujemo onima koji su nam odbili pomoći.

 

 

PRVI BIBLIJSKI VRT MIRA SVIJETU
PRIČA O BIBLIJSKOM VRTU MIRA
BIBLIJSKA KULTURA MIRA
SKULPTURE
KIPARSKE RADIONICE
ZAHVALE
MILORAD KOVAČEVIĆ