|
sajam
| organizator | program | izlagači | dolazak | smještaj | početna | e-mail |
|

MINISTAR ŽELJKO PECEK OTVORIO SAJAM U KRIŽEVCIMA

U nazočnosti brojnih uzvanika, izlagača, posjetitelja i predstavnika državne, županijske i gradske vlasti, u Križevcima je otvoren 4. županijski obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije.

otv18.JPG

Na oko 600 m2 zatvorenog i više od 1000 m2 otvorenog prostora u sportskoj dvorani u Križevcima, posjetiteljima se predstavilo 90 izlagača iz Zagrebačke, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Virovitičke i Koprivničko-križevačke županije. Kolektivno su se predstavile Zadarska i Šibensko-kninska Obrtnička komora te posebno pobratimski Grad Pag.

Od inozemnih izlagača već tradicionalno nastupa Županija Somogy iz Mađarske, a u dane sajmovanja prisutne su i gospodarske delegacije iz Slovenije i Italije koja je i izložila dio svoje gospodarske ponude.

Pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo, Sajam su organizirali Koprivničko-križevačka županija, Grad Križevci, Križevački poduzetnički centar, HOK - Županijska komora Koprivnica, HGK - Regionalna komora Koprivnica, Centar za poduzetništvo Koprivničko-križevačke županije, TZ Koprivničko-križevačke županije i TZ Grada Križevaca.

Sponzori Sajma su OŠ Ljudevita Modeca, STD d.o.o. Koprivnica i Ranogajec d.o.o. Koprivnica, uz medijske pokrovitelje Radio Križevci, Radio Koprivnica i Večernji list.

otv17.JPG

Otvarajući Sajam, ministar Pecek pozdravio je ideju regionalnog i "lokalnog" sajmovanja istaknuvši da je to prilika da izlagači pokažu svoje proizvode i tehnološke mogućnosti, poslovne ideje i projekte. Ministarstvo podupire otvaranje gospodarskih zona uz direktnu financijsku podršku kroz kreditiranje malog i srednjeg poduzetništva, te niz drugih pogodnosti.

Sudionike Sajma pozdravio je i Josip Friščić, župan Koprivničko-križevačke županije, a ispred Organizacijskog odbora učesnicima i organizatorima zahvalio je Darko Koren, dožupan Koprivničko-križevačke županije.

Dogradonačelnik Križevaca, a ujedno i direktor Sajma, Darko Konfic, najavio je promjenu termina održavanja Sajma iduće godine, vjerovatno u proljeće, kako zbog povoljnijih vremenskih prilika tako i zbog uklapanja u proslavu velikog jubileja Grada Križevaca - 750. obljetnice.

Naglasivši da je Sajam već ranije prerastao županijske okvire, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, predočio je svoju viziju razvoja te manifestacije kroz buduća učestvovanja što više regija i pokrajna da bi konačno bilo obuhvaćeno i područje Alpe - Dunav - Jadran. Vrlo smiono, ali zašto ne i realno kada postoje zacrtani ciljevi.

otv19.JPG

Nakon završetka ceremonije otvorenja Sajma, ministar Pecek je u pratnji suradnika razgledao štandove izlagača uz kraći razgovor sa pojedinim izlagačima. Za vrijeme obilaska Sajma ministar Pecek je iskoristio prigodu i Udruženju obrtnika u Križevcima predao poklon - računalo.

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, kroz prezentaciju specifičnosti gradova Koprivnice, Križevaca, Đurđevca te općina Kalnik i Gornja Rijeka primjereno je predstavila glazbu, pjesme i plesove te uprizorenja i etnografske vrednote ovog podneblja. Time je ceremonijal otvorenja Sajma dobio dodatnu dimenziju dobrog proizvoda zamotanog u primjereni celofan. Uz zvukove himne i ozračja svečanosti binom je prodefilirala mladost, ljepota, tradicija i otvoreno srce prigorskog i podravskog čovjeka koji vam nudi sve što ima a za uzvrat ne traži ništa. Ako pri tome pobudimo i vašu ljubav, znajte da su vam svaka vrata u Koprivničko-križevačkoj županiji otvorena.

tekst i fotografije: I. Mihalić

NEKI NOVI VJETROVI

Kada je u petak zapuhao sjeverac a nebo se spustilo do horizonta puno pahulja prvog snijega, bio je to vjetar lošeg predznaka. Gotovo sigurno pokvario je ugođaj za vrijeme otvorenja Sajma, svakako izvan sportske dvorane u Križevcima.

otv10.JPG

No, još za vrijeme press konferencije koju je organizirao Križevački poduzetnički centar prije početka Sajma, dalo se naslutiti neka pozitivna strujanja. Pripremljen je vrlo sadržajan program, najavljen je maksimalan broj izlagača koje Sajam može primiti, uz učešće i izlagača iz inozemstva, a sve to uz veliku podršku svih relevantnih struktura svih nivoa. Pri tome, značajnu je ulogu odigrao Križevački poduzetnički centar na čelu sa agilnom direktoricom, dipl. oec. Sandrom Radaković. Tek osnovani Centar nije gubio vrijeme na uhodavanje, već je stvar uzeo u svoje ruke i predložio rješenja koja teže suvremenom komuniciranju svih sudionika.

Spomenimo pritom i ulogu Organizacijskog odbora na čelu sa dožupanom Darkom Korenom, angažman dogradonačelnika i direktora Sajma Davora Konfica te snažan vjetar u jedra tog broda koji se zove 4. obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije, gradonačelnika Križevaca, gospodina Branka Hrga.

Gradonačelnik Križevaca ugostio gospodarstvenike iz Slovenije i Italije

Neposredno nakon otvorenja Sajma, gradonačelnik Križevaca, gospodin Branko Hrg upriličio je poslovne i prijateljske razgovore sa izaslanstvom Reana del Rojale iz talijanske pokrajine Furlanije - Julijske krajine i općine Žalec iz Slovenije.

otv22.JPG

Premda ta poznanstva datiraju iz ranijih razdoblja bila je to prilika da gradonačelnik Hrg upozna goste sa privrednim potencijalom Križevaca i mogućnostima zajedničke daljnje suradnje. Stečene dojmove obilaskom Sajma trebalo je nadopuniti i dodatnim saznanjima što je gradonačelnik uspješno obavio. Pored gospodarske suradnje, sa sve tri strane učesnika razgovora podržane su i mogućnosti suradnje na planu kulture što ponekad predhodi i gospodarskoj suradnji.

otv23.JPG

U prijateljskoj atmosferi rada i druženja, gradonačelnik Hrg darovao je gostima grb grada Križevaca, bilikume i pehare sa obilježjima Martinja po "Križevačkim štatutima" a gosti iz Italije gradonačelniku su uručili plaketu svoga grada. U ime slovenskog izaslanstva, umjetničku sliku poznatog slovenskog autora, uručio je zamjenik župana gospodin Janko Kos. Prijem je uspješno vodio i, sa talijanskog i na talijanski prevodio, poznati križevački novinar Ottone Novosel te je i njemu uručena medalja od talijanske strane za uspješno zalaganje.
tekst i fotografije: I. Mihalić

Visoko pokroviteljstvo Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo nad Sajmom koji već dvije godine ima međunarodni karakter, svako je logičan potez jer je prepoznato nešto što ima značaj i izvan lokalnih okvira. Potvrdile su to i tri renomirane banke koje su pronašle svoj interes kao izlagači, nudeći palsman sredstava u sredini koja obećaje.

Sve prezentacije koje su održane po programu Sajma bile su poticaj razvoju poduzetništva u edukativnom smislu, kvalitetno pripremljene i primjereno izvedene ali, nažalost uz nedovoljan odaziv onih kojima su bile namjenjene. Sajam do sada još nije profiliran u smislu uže specijalizacije, ali vjerojatno to nije ni potrebno. Osnovan je sa ciljem prezentacije obrtništva i poduzetništva Koprivničko-križevačke županije, a ono je raznoliko, što Sajam i prikazuje.

izl17.JPG

Razgledavajući izložbene štandove ipak možemo konstatirati neke činjenice: velika zastupljenost prehrambene industrije a posebno mlinsko-pekarske proizvodnje. Pri tome su zastupljeni i veliki industrijski proizvođači ali i manje obrtničke tvrtke pri čemu i jedni i drugi nude bogat asortiman maštovitih proizvoda.

Bili su tu i proizvođači mesa i mesnih prerađevina sa svojim tradicionalno kvalitetnim proizvodima ali uvijek u želji da na Sajmu pokažu i nešto novo, orginalno i bolje od konkurencije.

Nadalje bili su izloženi proizvodi od meda ili na bazi meda gdje ponuda iznenađuje raznolikošću ali i dizajnom ambalaže, atraktivnošću izložbenog prostora pa su i nagrade došle u prave ruke. Vidjeli smo, ali i kušali, domaće i industrijske kolače, te razgledali široki asortiman poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u cijeloj paleti ponude.

Iz druge zapaženije grupe bili su izloženi proizvodi metaloprerađivačke industrije. Zapažen je nastup odljevaka od aluminija sa visokom tehnologijom završne obrade proizvoda koji su gotovo u cjelosti namijenjeni izvozu.

U doradi proizvoda metaloprerađivačke industrije vidjeli smo efekte završne kemijske obrade metala u širokoj paleti ponuđene usluge koja je jedino moguća uz visoko tehnološko znanje i opremu. Bili su tu i proizvodi strojne obrade, limarskog obrta i neke druge metalne konfekcije, ali ponuđeni su i kompjuterski upravljani strojevi, grijača tijela i drugo.

U drvnoj industriji vidjeli smo finalizaciju drveta kroz ponudu laminata višestruke primjene i široke palete "dezena" kao i ponudu kvalitetnog masivnog namještaja gdje pomalo pored domaće kvalitetne sirovine dolazi do izražaja i kvalitetno osmišljen dizajn.

izl10.JPG

Od inozeminh izlagača predstavila se je županija Somogy asortimanom keramike i rukotvorina u duhu izvornog i nacionalnog dizajna. Izlagači iz Italije bili su nešto skromniji no, možda ih je više zanimalo što mi možemo ponuditi.

Svoju ulogu odigrao je i info štand Križevačkog poduzetničkog centra kroz distibuciju tiskanog materijala gdje je praktično svaki posjetitelj dobio vodić kroz Sajam a ljupke hostese bile su u svakom momentu na usluzi.

Pored zapaženog nastupa u programu, mišljenja smo da je Turistička zajednica kako županije tako i gradova na štandu trebala biti atraktivnija i orginalnija što se ne može reći za TZ-e Kalnika i Gornje Rijeke.

Posebnu skupinu izlagača čine škole, što posebno imponira. Kao prvo, one su stalni izlagači i trude se da uz pomoć učitelja pokažu svoje cjelokupno stvaralaštvo. Primjećujemo da pritom oni žive za sajam, te svojom masovnom prisutnošću pokazuju koliko im on znači.

Modna pista i RENAULT CLIO dva puta napunili sportsku dvoranu

Odlukom da se u nagradnoj igri 4. obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije najsretnijem posjetitelju za kupljenu ulaznicu dodijeli automobil Renault Clio, Organizacijski odbor napravio je pravi potez.

Već za vrijeme promidžbene kampanje Sajma putujuća ekipa sa glavnim zgoditkom, skrenula je pozornost kako u Križevcima tako i u okolnim mjestima koje su obišli. Auto kao "beba" uz dvije šarmantne križevčanke, Nataliju i Anitu, svakako je zaintrigirao maštu, a kupljena ulaznica za 10 kuna bio je jeftin ulog. Usput, dijelili su se letci sa programom sajma i lagana groznica nagradne igre pomalo je počela.

Pored automobila Organizator je prikupio još desetak nagrada, da bi za vrijeme održavanja Sajma taj broj narastao na 117, jer je gotovo svaki izlagač želio nešto pokloniti posjetiteljima.

pob28.JPG

I, konačno, kada je došao dan "D", a bilo je to u nedjelju u 15 sati, Sportska dvorana u Križevcima bila je premala da primi sve posjetitelje koji su okušali sreću. Izvlačenje je, naravno počelo od zadnje nagrade, a to je postepeno dovodilo napetost do usijanja. Snalažljivi organizatori lukavo su se dosjetili da nagrade izvlače djeca predškolskog uzrasta iz Gornje Rijeke računajući da će to djeca najpoštenije obaviti.

Kao što smo već obavijestili, sretna dobitnica automobila je gospođa Ana Đurinić iz Križevaca. Kada je sreća tako htjela - čestitamo.

U organizaciji Udruženja obrtnika Križevci, u subotu u 18 sati, održana je modna revija i revija frizura u sklopu 4. obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije u Sportskoj dvorani u Križevcima. Bila je to prilika da frizeri , kozmetički saloni i proizvođači konfekcije prikažu svoja dostignuća i usporede se sa modnim kretanjima kod nas ali i u svijetu.

re14.JPG

Već tradicionalno, ta priredba pobuđuje vrlo veliki interes i gotovo uvijek dvorana je premala da primi sve posjetitelje. U nadmetanju frizera, frizerskih studija i kozmetičkih salon bilo je ukupno 15 učesnika od čega 6 iz Koprivnice, jedan iz Molvi te 8 iz Križevaca. Brojčano, konkurencija je bila jača nego prošle godine a učesnice su se potrudile da orginalnošću, maštovitošću ali i primjenom sve naprednijih tehnologija kreiraju frizure od kojih neke dobivaju i nagrade na državnim natjecanjima. Velika konkurentska borba sigurno doprinosi razvoju natjecateljskog duha ali i kvalitete.

Još za vrijeme razgledavanje Sajma primjetili smo samo jednog izlagača iz branše tekstila što, u najmanju ruku, začuđuje.

Znano nam je da postoji sigurno veliki broj malih, ali i većih proizvođača konfekcije, tekstila, galanterije i slično i ne vidimo razloga /osim možda financijskih/, zbog čega to ne bi prikazali javnosti. Čak, štoviše, izostali su i neki koji su ranije nastupali. Pokazalo se to i malobrojnom zastupljenošću učesnika modne revije jer, svakako, u većoj kokurenciji sigurno bismo i više vidjeli. I. Mihalić

izl27.JPG

Ovisno o uzrastu, primjereni su i izlošci, pa tako škola za obrtnička zanimanja "Ivan Seljanec" bavi se automatikom u primjeni pneumatike, Škola za djecu sa posebnim potrebama izrađuje uradke tipa suvenira, slično kao i Osnovna škola "Ljudevit Modec". Cjelokupne svoje aktivnosti domišljato su predstavili putem svog školskog lista "Izvor", a svoj su štand ispunili proizvodima od keramike, razglednicama i još mnogo čime. Uz diskretno prisustvo nastavnika, djeca su imala ulogu domaćina na štandu pri čemu su se i nekoliko puta dnevno smjenjivali te na taj način uključili u aktivnosti velik broj učenika bez prekomjernog opterećenja. Posebno simpatično i, u krajnjoj liniji poslovno, bilo je kada smo za dvije-tri kupljene razglednice dobili - račun.

Šteta što zbog, uglavnom lošeg, vremena za vrijeme Sajma, nije do punog izražaja došlo predstavljanje izlagača na otvorenim prostoru. Auto kuće su ponudile atraktivni asortiman renomiranih svjetskih proizvođača, probne vožnje sa obiljem informacija što je, vjerovatno, iskorišteno samo djelomično.

tekst i fotografije: I. Mihalić

 

IZ ŽUPANIJSKE TURISTIČKE PONUDE

Ulema-beg, kalnički gorštaci, ljupka djeca Gornje Rijeke, "podravski motivi" i preštimana gospoda slobodnoga i kraljevskog grada Križevaca u službi "Križevačkih štatuta" - zajedno.

Mogao bi to biti zajednički naziv koktela kulturno-zabavnih zbivanja koja su se odigrala na pozornici za vrijeme otvaranja Sajma u Križevcima. Dobro osmišljen program, još uspješnije je izveden što je svakako ostavilo dojam na posjetitelje.

Možda će zvučati u najmanju ruku čudno, ali gledano u širem kontekstu pojma poduzetništvo - i to je poduzetništvo. Istina, u domeni kulture. Kada male mažoretkinje strepe prije nastupa hoće li kojoj ispasti palica ili će druga učiniti neki pogrešan korak /kojeg istini za volju publika i ne vidi/, one svoj "proizvod" izlažu oku javnosti, dakle i kritici javnosti i o tome ovisi kako i koliko će biti nagrađen uloženi trud, znoj, vrijeme i ljubav prema tom odabiru, kao i nesebična potpora i zalaganje učitelja i roditelja. Kada se taj "proizvod" naplati burnim pljeskom i oduševljenjem publike - postigli smo uspjeh.

Gledajući sa koliko ozbiljnosti i žara mali Kalničani "odrađuju" svoj program kroz igrokaz uprizoren upravo za dane Sajma, možemo konstatirati da imamo duha, ponosa zbog svoje pripadnosti ali i marljivosti još od djetinjstva da se dokažemo i uspijemo pokazati što imamo i nudimo.

prog14.JPG

"Podravski motivi" jedan su od novijih turističkih proizvoda Koprivnice, grada i sredine koja je osim prepoznatljivosti po slikarstvu u maniri naive poznata i kao podneblje koje njeguje folklor i etnografske vrednote toga kraja./ Podravku ovom prigodom i ne treba spominjati jer ona je i onako svjetski poznata./ Upravo sa tom idejom predstavila se TZ grada Koprivnice i postigla očekivani uspjeh.

Dok su sajamskom dvoranom dramatično odzvanjali zvukovi turskih bubnjeva i truba, "domaći" su znali da se predstavlja grad Đurđevac glazbeno scenskim uprizorenjem Legende o picokima.

Ta turistička manifestacija sa 30-godišnjom tradicijom govori nam o davnim vremenima kada su ovim krajevima harali Turci, ali i junačkim podvizima Đurđevčana koji su u nedostatku streljiva gađali Turke iz topova punjenih picekima tvoreći zabludu da imaju hrane na pretek i bacanje. Na taj način, lukavstvom su odvratili Turke od opsade. I danas postoji nadimak "picoki" kao sjećanje na ta vremena. U cjelokupnom nastupu KUD-a "Petar Preradović" iz Đurđevca, nastupio je i tamburaški sastav sa folklornom sekcijom.

prog21.JPG

Gotovo da i nema prijatelja dobre kapljice i starih običaja a da nisu čuli za Križevce i nadaleko poznate "Križevačke štatute". Tu je i najstarija turističko-zabavna manifestacija "Križevačko veliko spravišče" koja već gotovo 35 godina oduševljava stare i nove prijatelje Križevaca.

TZ Kalnika i djeca Gornje Rijeke pobrali sve simpatije posjetitelja Sajma

Ako netko osvoji pehar Večernjeg lista i priznanje organizatora za najorginalniji štand u konkurenciji 90 izlagača, onda zaslužuje da se o tome kaže i nešto više.

Upravo to najviše priznanje osvojili su i ravnopravno podijelili Turistička zajednica Kalnik i Turističak zajednica Gornja Rijeka.

mali10.JPG

Još je u sjećanju nastup Kalničana na Turističkom sajmu u Varaždinu prije nekoliko tjedana i tada se već moglo zaključiti da znaju što žele i kako to postići. Slijedeći tu osnovnu ideju, improvizirali su autohtonu sredinu podkalničkog kraja uz izvorne rekvizite dnevne upotrebe, uključili djevojke i mladiće u narodnim nošnjama i tada u suradnji sa Gornjom Rijekom napravili pravi potez; dodali još Nataliju, Barbaru, Vlatku, Juru i malog Josipa, djecu predškolskog uzrasta Osnovne škole "Sidonije Rubido Erdödy" iz Gornje Rijeke.

Pod vodstvom gospođe Vesne Nakani, a uz nesebičnu pomoć tata, mama, baka i djedova koji još i danas pamte stare zanate, izrađeni su ili prikupljeni: domaća mala krušna peć, žrvanj, tunjica za kučenje putra, struganja, valgač i na taj je način stvorena živa scena u kojoj djeca ne glume nego žive. Ružđi se kuruza i melje brašno na žrvnju, mali "mlinar" mijenja ruke jer je taj posao težak, a djevojčice mijese pravo tijesto pripremajući kolače.

mali11.JPG

Možete li zamisliti dijete koje svojom nejakom ručicom dva sata kuči putar i to čini tako spontano, savjesno kao i nekad njezine bake i prabake kada se tako proizvodio putar za domaće potrebe ili za tržište ako je što preostalo. U stvari, češće je i bilo za tržište jer životne prilike i nisu dozvoljavale "oblizeke". Za potpunu realnost nedostajala je jedino vatra u krušnoj peći ali i tu su domaćini štanda pronašli najbolje moguće rješenje. Vruče domaće štrukle donijeli su od kuće i ponudili ih gostima i posjetiteljima. Bilo je tu i domaćeg špeka, kalničkog vina i kukuruznog kruha, lijepe riječi i osmijeha koji poziva gosta u podkalničko Prigorje. Prigorje, gotovo nedirnute prirode u brdskom ugođaju gdje raste i proizvodi se zdrava hrana, njeguje tradicija i čuva lokalna baština. Šteta što nisu imali veći prostor na odgovarajućem mjestu što ih je donekle ograničilo. Čestitamo! I. Mihalić

U dane sv. Martina, odnosno krštenja mošta po "Križevačkim štatutima", Turistička zajednica grada Križevaca odlučila se upravo za izvođenje spelancije krštenja mošta kao jedan od segmenata "Križevačkih štatuta" i tako se predstaviti sajamskoj publici.

Krštenje mošta po "Križevačkim štatutima" je već poznati "izvozni proizvod" Križevaca, ali, kada to radi domaća ekipa na domaćem terenu, sa domaćim rekvizitima, onda je to prava poslastica za oko, uho i grlo. Uhodanu križevačku ekipu predvodila je "hižna mamica" iliti prva dama križevačkog turizma, poznata križevačka novinarka i direktorica Turističke zajednice grada Križevaca, gospođa Vlasta Kliček.

Na drugom mjestu, iako prvi po važnosti, meštar spelavanja prof. Zoran Homen pod kapom biskupa, osoba sa stotinu lica križevačkih zbivanja svih profila; "hižni japica" u novom, restrukturiranom "Križevačkom velikom spravišču", arheolog po struci a nenadmašni slikar-hiperrealista, jedan od vodećih na uvaženoj likovnoj sceni, likovni pedagog i jedan od voditelja slikarske škole u Križevcima, humorist i glumac koji pjeva i svira ako zatreba, ravnatelj Gradskog muzeja u Križevcima kad stigne, likovni kritičar, organizator i domaćin likovnih događanja u Likovnoj galeriji i … pustimo ga da krsti mošteka.

U ulozi kuma nastupio je sveprisutni Ivan Vuk, glumac po rođenju, desna ruka direktorice Križevačkog poduzetničkog centra po pitanju tehničke bojeve gotovosti vezane uz život i funkcioniranje Sajma. Pajdaš Ivek za javnost se doduše predstavio sa malom demižonkom no, on osobno nikad nije rekao da je malih zahtjeva. Kako biskup ne može bez "miništranta", tu odgovornu ulogu preuzeo je nitko drugi nego, glavom i bradom, načelnik Općine Kalnik, Mladen Kešer. Budući da mi ne priznajemo administrativne granice, nego i dalje njegujemo međuopćinsku suradnju, nama je to potpuno normalno. I nije to bez računice. To je zajedničko ulaganje u svijetliju budućnost. Drugi "miništrant" je manje poznata osoba, ali mladić koji zna znanje i ima šlifa.Tu je važna ona narodna - na mladima svijet ostaje. Kako ni jedna spelancija ne može bez dobre glazbe bio je tu i tamburaški sastav "Žute dunje" iz Križevaca.

Tekst i fotografije: I.Mihalić

 

Dragi posjetitelji web stranice na adresi www.krizevci.net/sajam …

Kroz ovaj prikaz sajamskih događanja na 4. obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije vodila vas je tvrtka 4M d.o.o. iz Križevaca.

Internet stranice dizajnirao je i instalirao Dražen Mihalić, a tekstove i fotografije priredio je i snimio Ivan Mihalić. Nastojali smo približiti vam što više informacija o Sajmu a koliko smo uspjeli u tome ocijenite sami. Možete nam uputiti i kritiku - mi ćemo je uvažiti. Biti ćemo sretni i zbog pohvale. Ako ste zadovoljni našim radom, takav možemo ponuditi i vama, odnosno vašoj tvrtki.

Sa štovanjem,

Ivan i Dražen Mihalić

a
početna | sajam | organizator | program | izlagači | dolazak/smještaj
-
www.krizevci.net

-
izrada: 4m